Naslovna » BG servis » Izabrana idejna rešenja za izgled budućih gradskih česama

Izabrana idejna rešenja za izgled budućih gradskih česama

Na javnom konkursu grada Beograda, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ za izbor najboljih idejnih rešenja izgleda budućih gradskih česama učestvovalo je 47 autora.

Komisija je izabrala devet pobedničkih radova, za svako mesto po tri. Radovi koji su nagrađeni prvom nagradom predstavljaju modele budućih javnih česama u gradu.

Najbolja idejna rešenja poslali su Mirjana Ilić, Miloš Milivojević i Srđan Prcović, a drugoplasirana Juan Carlos Salas Ballestin, Dragana Marčetić, Bojana Kovač Đurasinović i Miloš Đurasinović. Trećeplasirana rešenja pripadaju Đorđu Alfireviću i Sanji Simonović, Dejanu Anđelkoviću i Milošu Tasiću.

Konkurs za beogradske česmeOsnovni cilj konkursa bio je da se u rad uključe poznati, afirmisani inženjeri arhitekture i da se da prilika brojnim neafirmisanim diplomcima, studentima fakulteta primenjenih, likovnih umetnosti, visokih škola strukovnih studija, kao i svim građanima da se uključe u značajan gradski projekat.

Postavljanjem novih česama sa pitkom vodom, koje će krasiti Beograd i služiti svim našim sugrađanima za odmor i osveženje, naš grad biće uskoro bogatiji i prepoznatljiviji. (Beoinfo)