Naslovna » BG servis » Izgradnja petlje „Pančevački most“ počinje sledeće subote

Izgradnja petlje „Pančevački most“ počinje sledeće subote

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda najavila je da će sledeće subote, 14. jula, početi izgradnja nove petlje „Pančevački most“ i da će od tada do kraja radova na jesen za saobraćaj biti zatvorena prilazna konstrukcija mostu iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Kako se navodi, pristup Pančevačkom mostu biće omogućen, kao i do sada, iz Bulevara despota Stefana iz oba smera.

Nova petlja se gradi kako bi se sprečilo direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru grada. Biće izgrađena nova kružna rampa i obnoviće se deo postojeće prilazne mostovske konstrukcije u pravcu ka Pančevu.

U prvoj fazi radova, u smeru ka Višnjici iz centra grada, uz desnu stranu Bulevara despota Stefana, biće dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se prilaziti novoj rampi. U ovom delu Bulevara despota Stefana biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku će biti dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Izdignuta rampa kojom će vozila pristupati na Pančevački most široka je sedam metara i ima jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku, dugačka je 200 metara i najvećima delom biće izgrađena na nasipu, dok će sa mostom biti povezana konstrukcijom. Zbog ove nove ulivne veze, neophodno je na ovom delu porušiti i zameniti mostovsku konstrukciju u dužini od 88 metara.

Osim ovih radova biće izgrađena nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća će biti rekonstruisana. Dva cevovoda biće zamenjena novim većeg prečnika, a postojeći cevovod će biti izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija, koja će prihvatati vodu svih slivnika iz okolnih ulica, biće izgrađena u dužini od 600 metara, a duž nove saobraćajnice biće postavljena nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta. Unutar nove kružne rampe predviđeno je ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara.

Izgradnjom nove denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada i ka Višnjici.

Od 14. jula u 6.00 do kraja izvođenja radova biće obustavljen prilaz Pančevačkom mostu preko ulice Dragoslava Srejovića, prilaznoj konstrukciji 1. Pristup Pančevačkom mostu će biti omogućen iz Ulice despota Stefana, iz oba smera. Od 20. jula od 22.00 do 23. jula do 6.00, za vreme rušenja prilazne mostovske konstrukcije, biće obustavljen saobraćaj kroz Ulicu despota Stefana prema Pančevačkom mostu iz pravca grada, dok će vozilima koja se kreću iz pravca Višnjičke kroz Ulicu despota Stefana desnim skretanjem biti omogućeno penjanje na most. Saobraćaj iz pravca grada za Pančevački most biće preusmeren na Ulicu Dragoslava Srejovića, preko kružnog toka, Ulicom Mije Kovačevića u Despota Stefana i desnim skretanjem na most. U Režimu saobraćaja iz pravca Pančeva neće biti izmena. Od 23. jula u 6.00 do kraja izvođenja radova, saobraćaj će biti omogućen iz Ulice despota Stefana, iz oba smera. (Beoinfo)