Naslovna » BG svaštara » Leto na keju 2012

Leto na keju 2012

Program „Letnji karavan“ okuplja učesnike mlađe populacije sa namerom da predstavi kulturno nasleđe različitih kontinenata, ali i nove umetničke forme nadahnute kulturnom baštinom koja nas okružuje.

Na letnjoj sceni zemunskog šetališta, sa kog se pruža divan pogled na reku Dunav i Beograd, svake srede, četvrtka i petka od 17.00 do 20.00 tokom jula i avgusta, posetioci će uživati u muzičkim i likovnim radionicama, pozorišnim predstavama, scenskim nastupima i interaktivnoj nastavi o kulturama i civilizacijama sveta.

Slogan ovogodišnje sedme po redu tradicionalne manifestacije „Leto na keju“ je „Kultura bez granica“, koji će voditelj programa predstaviti kroz mnoštvo igara, radionica, kvizova i zabave. Statue, origami, bitke, stubovi, slikarstvo, flamenko, kauboji, borilačke veštine, balet, samba, karnevali, manastiri, lepeze, čaj i marbling samo su neke od tema kojima će se autori baviti na letnjoj sceni.

Sponzor „Leta na keju“ je restoran „McDonalds“, koji će učesnike darivati vaučerima za obroke, šoljama i balonima. Na letnjoj sceni će pored scenskih izvođača gostovati i predstavnici inostranih kulturnih centara i instituta a vrata „Letnjeg karavana“ otvorena su za nove talente.

Organizatori manifestacije su Turistički centar gradske opštine Zemun i Hobi Art udruženje. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

11-13. jul – Grčka, Italija, Španija
18-20. jul – Engleska, Francuska, Portugalija
25-27. jul – Srbija, Austrija, Nemačka
1-3. avgust – Turska, Indija
8-10. avgust – Kina, Japan
22-24. avgust – Afrika i Australija
29-31. avgust – Kulturne posebnosti

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.