Naslovna » BG svaštara » Leto u Skadarliji – 27-29. jul 2012.

Leto u Skadarliji – 27-29. jul 2012.

Tokom letnjih meseci u Skadarskoj ulici se, pod pokroviteljstvom grada Beograda, održava program „Nove boje Skadarlije“.

Turistička organizacija Beograda u saradnji sa „Beogradizacijom Beograda“, opštinom Stari grad i JKP „Gradske pijace“ poziva Beograđane da posete Skadarliju i vide kako su umetnici grafita oslikali zanatske tezge simbolima Skadarlije, postavljene u donjem delu ove gradske četvrti. Zajedno sa radnicima „Gradske čistoće“, volonteri su uređivali pojedine delove skadarlijskih fasada.

U donjem delu Skadarlije, na Skadarlijskom bazaru, od 19.00 do 22.00 predstaviće se prodavci probranih rukotvorina, proizvoda starih zanata, antikviteta, prodavci meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i prodavci ručno rađenih sapuna i domaće rakije. Svakog vikenda tokom letnjih meseci atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće mladi parovi, obučeni kao dame i gospoda u građanskim kostimima, sa početka 20. veka.

U petak, 27. jula od 19.30, počinje program ispred Kuće Đure Jakšića, dok će u subotu i nedelju program sa zanimljivim sadržajima biti nastavljen u isto vreme na istom mestu.

Od ove nedelje u Skadarliji biće postavljen info punkt TOB-a.Radiće svakog dana od 18.00 do 22.00. Tokom cele sezone biće na raspolaganju stranim i domaćim turistima. Svi zainteresovani će na ovoj lokaciji moći da, pored informacija, dobiju brošure i druge publikacije o Beogradu. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Petak, 27. jul (19.30-20.30) Bina ispred Kuće Đure Jakšića
– Program vodi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića
– Glumac Lazar Jovanov u kostimu iz 19. veka u ulozi dobošara čita lirsku verziju kodeksa o ponašanju u Skadarliji uz pratnju Ansambla „Sekstet Skadarlija“.
– Članice prvog ansambla KUD Pošta Srbije „Đoka Pavlović“, u originalnim starogradskim kostimima izvode korake gradskih igara
– Vitomir Dardić – recitator

Poetsko muzičko veče posvećeno Đuri Jakšiću povodom 180 godina od rođenja:
– Raša Popov – pesnik
– Andrej Jelić – pesnik
– Miloš Janković – pesnik

Subota i nedelja, 28. i 29. jul (19.30-20.31) Bina ispred Kuće Đure Jakšića
– Program vodi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića
– Glumac Lazar Jovanov u kostimu iz 19. veka u ulozi dobošara čita lirsku verziju kodeksa o ponašanju u Skadarliji
– Marčela Frančeska, u ulozi Đurine Mile peva popularne skadarlijske pesme uz pratnju ansambla Tamburica 5 /subota, a ansambla Triole /nedelja iz restorana Dva Jelena.
– Članice prvog ansambla KUD Pošta Srbije „Đoka Pavlović“, u originalnim starogradskim kostimima izvode korake gradskih igara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.