Naslovna » BG servis » Od 15. jula nove mere u gradskom prevozu
Bus plus - ulaz-izlaz
Bus plus - ulaz-izlaz

Od 15. jula nove mere u gradskom prevozu

Posle šest meseci od puštanja BusPlus sistema u rad, od 15. jula, ovaj projekat ulazi u svoju drugu, planiranu fazu, koja podrazumeva uvođenje novih mera.

Građani će ubuduće uz asistenciju kontrolora ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu. Uvode se novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju vidno označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Detaljnije, ulaz i izlaz biće isključivo na vrata obeležena za tu namenu: ulaz na prednja i zadnja vrata i izlaz na srednja u ITS1, ulaz samo na prednja vrata na svim okretnicama (ITS1 i ITS2), ulaz samo na prednja vrata, izlaz na ostalim u ITS2.

Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere usvoje, i moliti sve putnike bez uredne vozne karte da napuste vozilo. Koordinatori će biti raspoređeni na sledećim deonicama: Zrenjaninski put, Karaburma, Smederevski put, Avalski put, Ibarska magistrala, Obrenovački put, Autoput, Surčinski put, Batajnički drum, Brankov most i Pet solitera.

Uvode se vozila sa stalnom kontrolom koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo. Ta vozila biće jasno obeležena. Cilj navedenih mera nije izdavanje opomena, već stvaranje boljih uslova za putnike koji redovno plaćaju i očitavaju vozne karte, ističe Željko Ožegović, član Gradskog veća.

– Odlučili smo da nove mere uvedemo tokom leta, jer su građani na godišnjim odmorima, pa je i javni prevoz najmanje opterećen. Planiramo da do kraja avgusta jasno obeležimo sva vrata za ulaz i izlaz u svim vozilima. Veoma nam je važno da građani imaju razumevanja za uvođenje novih mera i da redovno očitavaju svoje kartice, jer je to njihova obaveza. Iskreno se nadamo da ćemo zajednički u saradnji sa njima ove novine uspešno primeniti – kaže Ožegović.

Uvođenje novih mera omogućiće da linije sa malim brojem očitavanja u narednom periodu budu redukovane ili ukinute, dok će one sa većim biti pojačane. Vozila sa slabo iskorišćenih linija biće preusmerena na linije na kojima je do sada bila gužva, čime će građani dobiti kvalitetniji prevoz.

Kako bi se i najmlađi putnici naučili da koriste kartice u javnom prevozu, Grad Beograd će uložiti napor da svoj deci koja pohađaju beogradske osnovne škole, do kraja godine obezbedi besplatne vozne karte. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.