Naslovna » BG servis » Od sutra ulaz na prednja vrata

Od sutra ulaz na prednja vrata

Nova organizacija ulaska-izlaska u vozila javnog prevoza stupa na snagu od nedelje, 15. jula.

U zoni ITS1, na prednja vrata ulaziće se u sve trolejbuse i solo autobuse, dok će se u zglobne autobuse, tramvaje i trolejbuse ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja. Takođe, ulaz na prednja vrata važiće na svim početnim stanicama. U ITS2, važiće pravilo ulaska na prednja vrata, i izlaska na ostala.

Od navedenih pravila izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom. Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.

Pojačana kontrola putnika biće prisutna na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Stalna kontrola biće u vidno obeleženim autobusima i trolejbusima na linijama 16 (Karaburma 2 – Novi Beograd), 17 (Konjarnik – Zemun), 23 (Karaburma 2 – Vidikovac), 29 (Studentski trg – Medaković 3), 40 (Zvezdara – Banjica 2), 41 (Studentski trg – Banjica 2), 47 (Slavija – Resnik), 73 (Novi Beograd – Batajnica), 88 (Zemun – Novi Železnik), 95 (Novi Beograd – Borča 3) i 511 (Glavna železnička stanica – Sremčica).

Grad Beograd je nove mere doneo u cilju unapređenja i povećanja kvaliteta sistema javnog prevoza.

– Novim sistemom ulaska-izlaska u vozila, kojim će biti omogućen brži protok putnika, Beograd se pridružuje mnogim gradovima u kojima je to uobičajena i dobra praksa. Molimo građane da poštuju nova pravila kako bi se izbegle gužve i zadržavanja, kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća. (danubeogradu.rs)