Naslovna » Izlasci » Festivali » Osmi međunarodni festival folklora

Osmi međunarodni festival folklora

Osmi internacionalni festival folklora CIOFF – Beograd 2012. biće održan od 9. do 15. jula na Beogradskoj tvrđavi, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Na festivalu će učestvovati predstavnici sedam zemalja, kao i pet beogradskih folklornih ansambala, koji će predstaviti svoju muzičku, pevačku i igračku narodnu tradiciju.

Manifestacija će početi svečanim defileom kroz Knez Mihailovu ulicu (9. jula od 19.00) i zajedničkim koncertom svih učesnika od 21.00 na Partizanovim terenima na Kalemegdanu.

Svi koncerti su zakazani za 21.00, osim 13. i 14. jula, kada program počinje u 20.30, najavili su organizatori iz Nacionalne sekcije CIOFF-a Srbije, dok će prateći program biti organizovan u Domu penzionera na Bežanijskoj kosi. Svi programi su besplatni za posetioce.

Nacionalna sekcija CIOFF-a Srbije članica je Međunarodnog saveta za organizaciju folklornih festivala – CIOFF, čiji je osnivač Unesko. Cilj festivala je, kako se navodi, upoznavanje i zbližavanje kultura i tradicija naroda sveta. Dosadašnjom ogranizacijom, Beograd se pokazao kao izuzetan domaćin, ugostivši više od 70 inostranih ansambala, navodi se u saopštenju. (Beoinfo)