Naslovna » BG servis » Otvoren Info pult za buduće volontere u Info rumu

Otvoren Info pult za buduće volontere u Info rumu

Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa omladinskom organizacijom „Centar 8“ poziva sve mlade građane Beograda koji žele da postanu volonteri u nekoj od zemalja Evropske unije da posete Info pult, koji je otvoren svakog utorka u Info rumu, u okviru postojećeg Evropskog volonterskog servisa (EVS).

Svi koji žele da čuju iskustva mladih koji su na putovanjima po Evropi pomagali drugima i stekli nova iskustva, mogu doći svakog utorka između 16.00 i 17.00 (Ulica 1.300 kaplara 2, bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca). Na raspolaganju će im biti međunarodni volonteri.

– Da bi mlada osoba iz Srbije postala volonter u nekoj od zemalja Evropske unije, može doći u Info rum Kancelarije za mlade, gde će na Info pultu čuti sve potrebne informacije, od načina prijavljivanja, do utisaka volontera koji su već imali ovo iskustvo. Verujemo da je volontiranje kao način upoznavanja stranih kultura i tradicija odlična prilika za svakog mladog čoveka koji želi da stekne radne navike, ali i iskustvo koje se ne zaboravlja i zato i nastavljamo saradnju na ovom projektu sa omladinskom organizacijom „Centar 8“ – kaže Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda.

„Centar 8“ je omladinska organizacija iz Srbije koja je akreditovana za EVS program, u kojoj volontiraju mladi iz Evropske unije. Evropski volonterski servis (EVS) deo je programa „Mladi u akciji“, programa za mlade Evropske unije koji promoviše mobilnost mladih međunarodnom aktivnošću i neformalnom edukacijom, kao što su omladinske razmene, volonterski servisi, omladinske inicijative i treninzi za mlade. EVS omogućava mladoj osobi da stekne nova znanja, da upozna jednu njoj stranu zemlju, ali i da upozna samog sebe. Aktivnosti mogu biti u oblasti edukacije mladih, zaštite životne sredine, umetnosti, socijalnog rada, kulture itd. Programi odgovaraju potrebama lokalne sredine, doprinose lokalnom razvoju, solidarnosti i otvorenosti ka evropskim integracijama.

Baza organizacija koje su akreditovane za bavljenje EVS-om u zemljama Evropske unije dostupne su OVDE. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.