Naslovna » BG servis » Otvoreno novo igralište na Bežanijskoj kosi

Otvoreno novo igralište na Bežanijskoj kosi

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sa pomoćnikom gradonačelnika Dejanom Živkovićem i direktorom JKP „Zelenilo Beograd“ Radovanom Draškićem posetio je novoizgrađeno igralište u Magelanovoj ulici na Bežanijskoj kosi.

U ovom delu naselja, koje je novijeg datuma, nije bilo mesta za dečju igru, pa je igralište urađeno na inicijativu građana. Za svega nekoliko meseci nekadašnja neuređena površina pretvorena je u lepo, opremljeno igralište, koje već koriste mališani iz kraja. Da će se nastaviti sa uređenjem naselja, uz pomoć i predloge građana, najavio je Aleksandar Šapić, predsednik opštine.
– U protekle tri godine, radeći kao pomoćnik gradonačelnika radio sam na tome da se poštuje inicijativa građana. To ću nastaviti i sada kao predsednik opštine. Ovo je početak, zato apelujem na građane da se obrate sa svojim predlozima. Možda nećemo moći da ispunimo sve zahteve, ali će građani dobiti odgovor o realnom stanju i mogućnostima. Pokušaćemo da oživimo mesne zajednice kako ljudi ne bi morali da dolaze u opštinu, zovu telefonom ili pišu dopise, već da se za sve probleme obrate svojoj mesnoj zajednici. Mislim da ćemo u sledeća dva-tri meseca uspeti da stvorimo takvu mogućnost jer je zadatak svake ozbiljne opštinske uprave da bude servis građana – rekao je Aleksandar Šapić.

Posetu predsednika opštine njihovom kraju građani su iskoristili da mu iznesu i druge svoje zahteve, kao što je uređenje parking mesta. Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković rekao je da je ovaj teren dugo vremena bio neuređen, ali je posle obraćanja stanara veoma brzo sređen. Radovi su počeli krajem maja i posle nepuna dva meseca sve je bilo završeno.

Po rečima Radovana Draškića ostalo je da se teren ozeleni kada to bude moguće i da se na jesen posade sadnice. U drugoj fazi izgradnje predviđen je košarkaški teren, deo za miran odmor i teretana na otvorenom. Do tada, deci će na raspolaganju biti igralište veličine 304 kvadratna metra, dva tobogana, klackalice, ljuljaške i penjalice. Za one starije postavljene su i klupe, a ceo teren popločan je betonskim pločama u crvenoj i sivoj boji. Zbog bezbednosti dece mesta za igru presvučena su specijalnom gumom. Oko terena raspoređene su i korpe za otpatke. Igralište će moći da koriste deca iz nekoliko ulica, Magelanove, Dr Ivana Ribara i Nedeljka Gvozdenovića. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.