Naslovna » BG špijun » Region » Overjam International Reggae Festival 2012

Overjam International Reggae Festival 2012

Od 26. do 28. jula biće organizovano prvo izdanje međunarodnog Overjam Reggae festivala u Šempeteru – Vrtojba (Nova Gorica u Sloveniji, na granici sa Italijom).

Manifestacija je nastala spajanjem dva festivala – Rototom Sunsplash u gradiću Osopo i Soča Riversplash u Tolminu, a festival organizuje nekoliko italijanskih i slovenačkih udruženja. Osim koncerata biće i raznih inicijativa usmerenih na informisanje i podizanje svesti učesnika o nekoliko aktuelnih pitanja, tj. mir, prava, kultura sveta.

Program na glavnoj bini otvara kruševački bend ZAA, dok će prve večeri nastupiti i Makako Jump (Italijani, slave desetogodišnjicu postojanja), Sizzla Kalohnji & The Firehouse Crew (Jamajka). U petak, 27. jula nastupiće italijanski bendovi Resistance In Dub i Train To Roots i zvezda večeri Jah Mason sa Jamajke. Poslednje večeri sviraće slovenački Siti Hlapci, italijanski bend The Authentics i britanski Zion Train. Veliki broj učesnika raspoređen je na nekoliko manjih bina – Overstage, Dancehall Area i Dub Area.

Posetioci festivala će imati slobodan prostor za kampovanje u blizini koncertne zone, i tri 24/24 bara koji će služiti hranu i piće u organizaciji udruženja Mladi Renče-Vogrsko. Više informacija dostupno je na stranici www.overjamfestival.com.

Cena dnevne ulaznice je 25 (I dan), 15 (II dan) i 20 evra (III dan). (danubeogradu.rs)