Naslovna » Izlasci » Izložbe » Postavka Tanjuga „Vremenska kapija Beograda“

Postavka Tanjuga „Vremenska kapija Beograda“

U saradnji sa Skupštinom grada Beograda novinska agencija Tanjug, od 21. jula do 17. avgusta, na šest lokacija u najužem centru prestonice, organizuje izložbu pod nazivom „Vremenska kapija Beograda“.

Turistička organizacija Beograda će ovu izložbu uvrstiti u turističku ponudu Beograda kako bi Beograđani, ali i turisti koji će tokom leta posetiti Beograd imali priliku da vide kako se Beograd gradio i razvijao. Na panoima s postamentima biće prikazane crno bele fotografije starog Beograda, na lokacijama na kojima su i nastale, koje pokazuju kako je grad nekada izgledao, ali i koliko se promenio u odnosu na period od nastanka fotografija.

Centralni segment izložbe od 36 fotografija većeg formata biće predstavljen na delu ispred Muzeja „Cveta Zuzorić“ na Kalemegdanu, dok će po tri fotografije biti izložene na Trgu Republike (na platou ispred spomenika Knezu Mihailu), u Knez Mihailovoj (plato ispred „Ruskog cara“), kod Terazijske česme, na Trgu Nikole Pašića i na raskrsnici ulica Kralja Milana i Kneza Miloša.

Zanimljivost izložbene postavke je da će, sa izuzetkom Kalemegdana, fotografije biti izložene upravo na lokacijama na kojima su nastale između dva svetska rata – za vreme i posle Drugog svetskog rata. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.