Naslovna » Porodica » Deca » Projekat „Uhvati osmeh“

Projekat „Uhvati osmeh“

Studentska organizacija AIESEC u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje projekat „Seize the day“ (Uhvati dan) posvećen deci oboleloj od raka. Projekat će se realizovati od 25. jula do 25. avgusta u Beogradu, gde će deca imati priliku da se druže, zabave i upoznaju sa glavnim gradom.

Mališani će se prvo družiti sa studentima kroz kreativne radionice, a posle toga zabavljati i uživati u nizu izleta po prestonici, kao što je poseta zoološkom vrtu ili krstarenje Dunavom. Specijalni učesnici su strani studenti koji dolaze iz Rusije, Mađarske, Francuske i Estonije kako bi bili deo ovih aktivnosti. Treći deo projekta čini niz humanitarnih događaja koji će se organizovati sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć našim mališanima i podizanja svesti javnosti o njihovim problemima.

U tu svrhu biće organizovan događaj na Adi Ciganliji gde će svi posetioci pokušati da obore Ginisov rekord u slaganju najveće slagalice na svetu, a ista aktivnost će se istovremeno dogoditi i u Italiji. To veče će biti organizovana i humanitarna žurka, a sav prihod biće predat udruženju. Poslednji u nizu događaja biće humanitarni koncert Maje Volk, 30. avgusta od 20.00, u Guarneriusu.

Projekat će biti svečano zatvoren uz donatorsko veče sredinom septembra.

AIESEC je studentska organizacija prisutna na više od 2.100 univerziteta u 111 zemalja širom planete. Sa više od 85.000 članova vodeća je svetska studentska organizacija koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale kroz programe internacionalnih praksi, kao i rada na društveno korisnim projektima. (danubeogradu.rs)