Naslovna » Izlasci » Pozorište » Rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Radovi na rekonstrukciji Malog pozorišta „Duško Radović“ teku prema utvrđenoj dinamici, kažu u Sekretarijatu za kulturu grada Beograda. Bez obzira na visoke temperature, na gradilištu se radi uobičajno i prema utvrđenom planu.

Trenutno se izvode radovi na pokrivanju kosog krova i termoizolaciji ravnog krova, termotehničkoj instalaciji, kao i elektroradovi. Takođe se zidaju pregradni zidovi i nadstrešnica iznad rampe za invalide i protivpožarnog bazena. Pored najmodernije rasvete, ozvučenja i drugih pratećih sadržaja, ova rekonstrukcija omogućiće pristup osobama sa invaliditetom u sve delove novog pozorišta.

Demontirana je stara scena i prateći enterijerski prostor, koji će u narednom periodu dobiti novo lice, na zadovoljstvo poštovalaca pozorišta i stvaralaštva za decu. Gradilište je, takođe, obezbeđeno i prohodno za sve posetioce Tašmajdanskog parka, vernike koji dolaze u pravoslavne hramove u neposrednoj blizini pozorišta i Dečjeg kulurnog centra Beograda.

Vršilac dužnosti direktora ovog pozorišta Damjan Kecojević kaže da se svi zaposleni raduju rekonstrukciji koja je u toku i da s nestrpljenjem očekuju preseljenje u novi – stari prostor koji će ponovo biti centar dečje pozorišne delatnosti, a posetiocima omogućiti komfor i uživanje u predstavama .

Malo pozorište „Duško Radović“ privremeno je izmešteno u bivši boskop „Jugoslavija“ na Novom Beogradu, koji je takođe u međuvremenu rekonstruisan.

„Pozorište lutaka NR Srbije“ osnovano je 27. maja 1948. godine, a predstave su izvođene u dvorani hotela „Palas“. Promenilo je naziv 15. juna 1952. u „Beogradsko marionetsko pozorište“ (sala na Terazijama). Ime „Malo pozorište“ dobilo je 28. decembra 1967, a u novu zgradu na Tašmajdanu uselilo se sredinom 1968. godine. Posle smrti pesnika Dušana Radovića, 23. oktobra 1984, pozorište je ponelo je njegovo ime. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.