Naslovna » Izlasci » Festivali » Resonate festival u okviru Belefa 2012

Resonate festival u okviru Belefa 2012

U okviru ovogodišnjeg Belefa, jedan od 14 festivala je i Resonate festival čiji će organizatori, od 25. do 27. jula, prirediti muzičkim poklonicima istančanog ukusa uzbudljive koncerte, predavanja i radionice.

Pored učešća jednog od najpriznatijih srpskih kompozitora Vuka Kulenovića, u beogradskom Domu omladine čuće se i muziciranje Kim Gordon, osnivačice kultne grupe Sonic Youth.

Takođe, pored tribina i predavanja u „Hub galeriji“ (Karađorđeva) i Domu omladine (Makedonska 22), publika će biti u prilici da čuje izvedbu Nemanje Aćimovića, Vukašina Markovića i Borisa Mladenovića, sjajan projekat iz srca beogradskog andergraunda. Drugog dana, s početkom od 20.00, mešoviti gudački kvartet izvešće kompozicije Vuka Kulenovića, jednog od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora, dok će u 21.30 nastupiti već pomenuta Kim Gordon, u društvu Ikue Mori, takođe bivšeg člana Sonic Youth.

Grafički dizajner iz Ciriha Andreas Gysin tokom festivala održaće radionicu kreativnog koda, pod nazivom „Ponor“, namenjenu prvenstveno onima koji imaju osnovno poznavanje ili se interesuju za „processing“platforme.

Sve projekcije, predavanja i radionice su besplatne. Za više informacija kliknite OVDE. (Beoinfo)