Naslovna » Izlasci » Sport » Srbija na Olimpijadi, III dan

Srbija na Olimpijadi, III dan

Na Olimpijskim igrama u Londonu danas će biti nastavljena takmičenja, a predstavnici Srbije nastupiće u nekoliko sportova.

Reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev prvi će nastupiti u 10.00, kada su na programu kvalifikacije u gađanju vazdušnom puškom. Ukoliko prođe, Mirosavljev ide u finale u 13.15.

U veslanju u 11.10 počinje repasaž kvalifikacija u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj Srbiju predstavljaju Nikola Stojić i Nenad Beđik. Potom, u 11.40 počinju kvalifikacije u disciplini četverac bez kormilara, u kojoj Srbiju predstavljaju Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić.

U plivanju u 11.21 počinju muške kvalifikacije u disciplini 200 metara delfin stilom. Srbiju predstavlja Velimir Stjepanović. Polufinale te discipline na programu je u 21.32. Takmičenje nastavlja i ženska odbojkaška reprezentacija. Odbojkašice će u u 12.30 igrati protiv Južne Koreje u drugom kolu Grupe B.

Srpski teniseri nastavljaju danas takmičenje. U muškom singlu u 14.30 Janko Tipsarević igra protiv Nemca Filipa Petšnera. U 15.00 Ana Ivanović igraće sa naturalizovanom Britankom Elenom Baltačom. Za 16.30 predviđen je meč muškog dubla između Nenada Zimonjića/Janka Tipsarevića i Slovaka Martina Klizana/Lukasa Lacka. Taj meč trebalo je da bude odigran u nedelju, ali je zbog kiše odložen. U isto vreme u muškom dublu će nastupiti još jedan srpski par – Novak Đoković/Viktor Troicki koji igraju protiv Šveđana Johana Brunstroma/Roberta Lindšteda.

Nastupe naših sportista možete gledati na RTS 1 i RTS 2. (olimpijada2012.info)

Medalje

1. Kina (6 zlatnih, 4 srebrne, 2 bronzane)
2. SAD (3 zlatne, 5 srebrnih, 3 bronzane)
3. Italija (2 zlatne, 3 srebrne, 2 bronzane)

22. Srbija (1 bronzana – Andrija Zlatić, u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara)