Naslovna » Izlasci » Izložbe » Tamara Pajković: Senke i odrazi svakodnevice

Tamara Pajković: Senke i odrazi svakodnevice

Od 9. (20.00) do 28. jula u Galeriji Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27) biće otvorena izložba Tamare Pajković „Senke i odrazi svakodnevice“.

Pre šest godina, debitantskom izložbom u Grafičkom kolektivu, Pajković se predstavila kao umetnica ozbiljnog stvaralačkog potencijala. U novim radovima koncentrisana je na različite vizure prostora, njegove sugestivne različite projekcije, privid iluzije i vizuelnog bogatstva koju senke i odrazi (u staklu i/ili u ogledalu) reflektuju.

Trodelni koncept ove izložbe digitalnih printova baziran je na foto-dokumentu koji beleži sekvence iz svakodnevnog života čiji su akteri sama grafičarka i njena porodica. Nalazeći se u životnom dobu u kojem je porodični život sa malom decom u centru njenog vremenskog, psihičkog i energetskog polja, Tamara Pajković je inteligentno asimilovala intenzivno i zajedničko porodično vreme u stvaralačke trenutke u kojima svi članovi imaju svoje kreativno vreme i niko se ne oseća zapostavljeno.

Ona veštim kadriranjem situacija i stanja projektuje zaustavljeno vreme u međuprostoru realnog i imaginarnog. Elemente autobiografskog, sa osetljivošću ženske senzibilnosti, obojila je optimističkom vizuelnom pričom urbane provenijencije.

Radno vreme Galerije je od 11.00 do 20.00, a subotom od 10.00 do 16.00. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.