Izdvajamo
Naslovna » BG servis » U Dablinu nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik Đilas

U Dablinu nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik Đilas

Zamenica gradonačelnika Beograda, Tatjana Pašić, otputovala je danas u Dablin, gde će prisustvovati drugom po redu Samitu gradova lidera. Na ovom samitu će glavnom gradu Srbije biti dodeljena nagrada u kategoriji „Najbolji gradovi“. Istovremeno, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglašen je za „Menadžera godine“, u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises“. Nagrade dodeljuje organizacija „Europe Business Assembly“ (E.B.A).

Nagrade koje E.B.A. dodeljuje su ustanovljene 2007. godine. Kategorija „Najbolji gradovi“ je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin. Pored gradonačelnika Beograda, ovogodišnji dobitnici su i Andrew Montague, gradonačelnik Dablina, kao i Ištvan Tarloš, gradonačelnik Budimpešte.

U Dablinu se od 10. do 13. jula organizuje serija konferencija, panela i diskusija sa temama o unapređenju rada gradskih uprava, obrazovanju, izgradnji poslovnih centara, nauci i privlačenju investicija.

Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji „Fajnenšel tajmsa“ proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope“, a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča „Lonely Planet“ za jednu od deset najboljih turističkih destinacija. Glavni grad Srbije kandidovan je za „Evropsku prestonicu kulture 2020“. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.