Naslovna » BG servis » U Dablinu nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik Đilas

U Dablinu nagrađeni grad Beograd i gradonačelnik Đilas

Zamenica gradonačelnika Beograda, Tatjana Pašić, otputovala je danas u Dablin, gde će prisustvovati drugom po redu Samitu gradova lidera. Na ovom samitu će glavnom gradu Srbije biti dodeljena nagrada u kategoriji „Najbolji gradovi“. Istovremeno, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglašen je za „Menadžera godine“, u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises“. Nagrade dodeljuje organizacija „Europe Business Assembly“ (E.B.A).

Nagrade koje E.B.A. dodeljuje su ustanovljene 2007. godine. Kategorija „Najbolji gradovi“ je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin. Pored gradonačelnika Beograda, ovogodišnji dobitnici su i Andrew Montague, gradonačelnik Dablina, kao i Ištvan Tarloš, gradonačelnik Budimpešte.

– Nagrada gradonačelniku Draganu Đilasu i gradu Beogradu rezultat su uložene energije i promena u gradu koji su prepoznati ne samo od naših sugrađana već kako nagrade i pokazuju i od međunarodne javnosti. Naš napor da Beograd učinimo prijatnijim mestom za život dobija još jednu satisfakciju. S obzirom na to da je organizacija „Europe Business Assembly“ donela ovu odluku na osnovu svojih i analiza „Financial Timesa“, koje su obuhvatile kriterijume iz oblasti ljudskih resursa, kvaliteta života, infrastrukture i dobrih uslova poslovanja u Beogradu, smatram da je veoma značajno da imamo podršku organizacija koje okupljaju uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Kako su ciljevi organizacije upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta, ove nagrade shvatamo kao priznanje za dosadašnje napore u oblasti upravljavanja gradom, ali i kao podstrek da nastavimo u istom pravcu – rekla je Tatjana Pašić. „Europe Business Assembly“ je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje. Okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Ciljevi ove organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta.

U Dablinu se od 10. do 13. jula organizuje serija konferencija, panela i diskusija sa temama o unapređenju rada gradskih uprava, obrazovanju, izgradnji poslovnih centara, nauci i privlačenju investicija.

Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji „Fajnenšel tajmsa“ proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope“, a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča „Lonely Planet“ za jednu od deset najboljih turističkih destinacija. Glavni grad Srbije kandidovan je za „Evropsku prestonicu kulture 2020“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.