Naslovna » BG servis » Uređenje zelene površine u Bloku 70a

Uređenje zelene površine u Bloku 70a

Ekipe JKP „Zelenilo – Beograd“ rade na uređenju zelene površine u novobeogradskom Bloku 70a, koja bi svoj konačan izgled trebalo da dobije do kraja avgusta.

Površina obuhvaćena radovima zauzima oko 3.700 kvadratnih metara, od čega će 2.800 kvadrata biti pod zelenilom, dok će pod čvrstim zastorima biti 850 kvadrata. U toku je izgradnja dečjeg igrališta, fitnes teretane na otvorenom i oko 450 kvadratnih metara betonskih staza. Najmlađi sugrađani uživaće u igri na novom dečjem igralištu sa sedam rekvizita, a biće postavljene i dve duple ljuljaške, dve duple klackalice, jedna vrteška sa četiri sedišta, lučna penjalica i raketa. Na celoj površini postaviće se crvene gumene ploče, a celo igralište biće ograđeno.

Na prostoru predviđenom za teretanu na otvorenom biće postavljeno pet fitnes sprava, ispod kojih će biti gumene ploče u zelenoj boji. Jedan deo ove zelene površine izdvojen je i za izgradnju tzv. „kutka za miran odmor“, sa dva stola za šah, gde će uživati najstariji sugrađani.

Na čitavoj površini koja se uređuje biće postavljeno 13 klupa sa naslonom i sedam klupa bez naslona, a za obezbeđivanje čistoće predviđeno je postavljanje pet đubrijera. Radovi na ozelenjavanju površine planirani su za jesenji period, kada će se posaditi 12 stabala javora. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.