Naslovna » Izlasci » Festivali » 700.000 posetilaca proslavilo deset godina Belgrade Beer Festa

700.000 posetilaca proslavilo deset godina Belgrade Beer Festa

U osnovnoj ideji Belgrade Beer Festa je širenje tolerancije i posle deset dugih godina festival je postao originalna regionalna institucija, koja pokazuje lepa lica, energiju i pozitivni duh Balkana, kako u Srbiji, tako i širom sveta, piše u saopštenju organizatora.

Beogradska kulturna mreža dodaje da je pozitivan duh koji se oseća na Beer Festu, pored rokenrola, proizvod otvorenih kapija za posetioce svih uzrasta, afiniteta i socijalnih kategorija, koji biraju svoju tačku na velikoj livadi, dolaze u većem društvu i ostanu u proseku četiri sata. U nastavku saopštenja piše:

„Belgrade Beer fest nije samo pivo, ali bez piva ne bi bio ovo što jeste. Zlatnožuti napitak se pokazao u svom izobilju i raznovrsnosti kao antidepresiv, stimulans, hrana i piće. Gosti, iz Beograda, regiona, sveta su svedoci lica našega grada kakvog ga volimo – inventivan, ogroman, radostan, lep i dobronameran. Jedan veliki grad prepun mladih, različitih ljudi koji imaju isti cilj – dobro druženje. Nadamo se da je Belgrade Beer Fest doprineo da Beograd postane jedna od deset najpoželjniih tačaka sveta za mlade turiste.“

Na desetom festivalu Belgrade Beer Fest bilo je oko 700.000 posetilaca, a nastupilo je 49 izvođača iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Velike Britanije. U okviru društvene kampanje „Biram da recikliram“, prikupljeno je 200 kilograma limenki.

Belgrade Beer Fest je ušao u knjigu Denis Vilkoksa „Think“, kao jedinstven primer promocije gradova i država. Vilkoks je jedan od najboljih PR stručnjaka današnjice, bivši profesor i direktor Škole za novinarstvo i masovne komunikacije na Državnom univerzitetu San Hoze u Kaliforniji.

Festival je prošao bez ijednog ozbiljnijeg incidenta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.