Naslovna » BG servis » Akcija „Sa GSP-om od prvog razreda“ u subotu

Akcija „Sa GSP-om od prvog razreda“ u subotu

Tradicionalna akcija Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, „Sa GSP-om od prvog razreda“ biće organizovana 1. septembra na Trgu Republike ispred spomenika knezu Mihailu od 12.00 do 14.00. Ciljevi akcije gradskog prevoznika su neposredna komunikacija sa korisnicima usluga, interaktivan odnos, edukacija i animiranje najmlađih i poštovanje najstarijih putnika.

Predstavnici ovog preduzeća, đaci „drugaci“, uz pomoć promotera GSP-a će đacima prvacima deliti sveske, rasporede časova, lopte, vijače, jo-jo; srednjoškolcima i studentima podloge za miš, a starijim sugrađanima flajer „Priče koje grade istoriju“.

Budući da se ove godine obeležava 120 godina postojanja javnog gradskog prevoza u Beogradu, na Trgu Republike će biti postavljena retrospektivna izložba. Tog dana biće organizovana i kreativna radionica „Crtajmo GSP“, a ansambl KUD „Nikola Tesla“ će odigrati par španskih igara. Promoteri GSP-a pokazaće sugrađanima stari „lejland“, trolu i autobus na gas, koji ilustruju stalnu prisutnost GSP „Beograd“ u projektima koji znače budućnost i čine deo društveno odgovornog poslovanja tog preduzeća.

Gradski prevoznik preko informacionog sistema komunicira sa sugrađanima. Građani mogu sve vrste informacija dobiti na brojeve telefona 366-4040 ili 3664-047, ali mogu dati i predloge ili primedbe. (Beoinfo)

 

[box_light]Besplatan prevoz za osnovce od 1. septembra

Učenici osnovnih škola na teritoriji grada Beograda od 1. septembra moći će besplatno da koriste gradski prevoz. Osnovcima će do kraja godine biti izdavane nove kartice koje će važiti do upisa u srednju školu, bez godišnjeg produžavanja važnosti. U međuvremenu đaci osnovnih škola moći će besplatno da se voze uz đačku, zdravstvenu knjižicu ili staru voznu legitimaciju.

Osnovci će kartice dobijati u svojim školama, koje će grad Beograd obavestiti o proceduri grupnog izdavanja „bus plus“ kartica za đake. Izdavanje novih kartica za osnovce je besplatno. Karte za učenike srednjih škola i studente i dalje su obavezne i mogu se nabaviti po povlašćenim uslovima.

Odluku o besplatnom prevozu za đake osnovnih škola usvojiće Gradsko veće na prvoj sledećoj sednici.[/box_light]

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.