Naslovna » BG servis » Apel posetiocima Ade Ciganlije

Apel posetiocima Ade Ciganlije

Zbog izuzetno visokih dnevnih temperatura koje se očekuju za vikend i velikog broja posetilaca na Savskom jezeru ovih dana, JP „Ada Ciganlija“ apeluje na sugrađane da se ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta radi sopstvene bezbednosti.

Bez obzira na maksimalno pojačane mere bezbednosti, spasilačka služba je od početka letnje kupališne sezone obavila 41 uspešnu intervenciju spašavanja, što je gotovo duplo više nego predhodne sezone, koja je trajala punih sto dana, kada je obavljeno ukupno 26 intervencija.

Kupanje na Savskom jezeru je dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, kao i u toku radnog vremena kupališta od 10 do 20 sati. Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno i veoma opasno, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Kupalište na Savskom jezeru je pod pojačanim nadzorom Komunalne policije kao i Policijske uprave za grad Beograd koji reaguju u slučaju nepridržavanja pravila kupališta. Takođe, na kupače motri povećan broj pripadnika spasilačke službe, koji na kupalištu dežuraju i po završetku radnog vremena, sve do mraka, kada dužnost preuzima noćna patrola na skuterima.

Na prostoru Ade Ciganlije zabranjena je prodaja alkoholnih pića mlađima od 18 godina kao i onima koji su u vidno alkoholisanom stanju.

Pedaline na Adi Ciganliji posetioci mogu da iznajme samo uz validan dokument sa slikom i isključivo uz poštovanje strogih odredbi koje su propisane kada je njihova upotreba pitanju, a odnosi se na korišćenje sigurnosnih pojaseva. Iznajmljivanje nije dozvoljeno licima mlađim od 14 godina. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.