Naslovna » BG svaštara » Beogradski latino maraton „Igrajmo u ritmu beogradskih reka“

Beogradski latino maraton „Igrajmo u ritmu beogradskih reka“

Beogradski latino maraton održaće se po treći put u subotu, 1. septembra, na platou Savskog pristaništa od 19.00 do 2.00, u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Pod sloganom „Igrajmo u ritmu beogradskih reka“, Beogradski latino maraton će okupiti više od 150 plesnih parova iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnike i plesače svih beogradskih plesnih škola.

Posetioci manifestacije će imati priliku da od svetskih i evropskih prvaka uče različite latino plesove u okviru besplatne otvorene škole latino plesova, koju će držati predstavnici beogradskih plesnih škola. Potom će uslediti nastup internacionalnih i domaćih plesnih parova, koncert Jovana Maljokovića i Balkan salsa benda, kao i žurka, koja počinje posle nastupa profesionalnih plesača i traje do ranih jutarnjih časova.

Turistička organizacija Beograda, u svrhu turističke promocije grada, inicirala je organizovanje jednodnevne manifestacije posvećenje latino plesu. Beograd je destinacija koja privlači veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, pri čemu su naše reke, sa svim manifestacijma koje se organizuju na priobalju, atraktivan i prepoznatljiv turistički proizvod.

Organizator Beogradskog latino maratona je Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa beogradskim plesnim školama („Aurora“, „Salsa primera“, „Vračar“, „Beo dens“), Plesnim savezom Beograda i pod pokroviteljstvom grada Beograda. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.