Naslovna » BG servis » Električni bicikli na parkiralištu „Milan Gale Muškatirović“

Električni bicikli na parkiralištu „Milan Gale Muškatirović“

Električni bicikli od 15. avgusta nalaze se na još jednoj lokaciji u gradu, na parkiralištu „Milan gale Muškatirović“.

Nova usluga JKP „Parking servis“ „Parkiraj i bicikliraj“ omogućava svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje, po redovnoj ceni parkiranja, može da preuzme i koristi električni bicikl.

Novu lokaciju na kojoj se nalaze e-bicikli otvorili su direktor Sektora za parkirališta JKP „Parking servis“ Nikola Marjanović i predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević. Marjanović je pozvao sugrađane da koriste uslugu „Parkiraj i bicikliraj“ kako bismo zajedno doprineli smanjenju broja automobila na ulicama.

– Vožnja e-bicikla je prijatna i laka, a posebno je zanimljiv podatak da se na taj način relacija od „Sava centra“ do parkirališta „Milan Gale Muškatirović“ prelazi za šest minuta, što je trostruko brže nego da tu relaciju prelazite automobilom – naglasio je Marjanović.

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević podržao je uvođenje nove usluge „Parking servisa“.

– Zadovoljstvo nam je što smo upeli da realizujemo jednu ovako lepu akciju i na našoj opštini, a sve u cilju očuvanja životne sredine, kao i smanjenja gužvi u saobraćaju. Nadam se da će svi vozači iskoristiti ovu priliku i uvideti prednosti koje ovaj sistem nudi, počev od smanjenog zagađivanja vazduha, pa do uštede vremena u traženju parking mesta po centru grada. Svi korisnici koji imaju potrebe da u blizini opštine Stari grad obave neke poslove, mogu svoje bicikle da parkiraju u dvorištu opštine. Mi ćemo se brinuti o njima, a korisnici će moći da ih uzmu u vreme koje njima odgovara – precizirao Kovačević.

Pilot projekat „Parkiraj i bicikliraj“ nastao je u okviru šireg projekta pod nazivom „Zeleni točkovi“, kojim preduzeće nastavlja zalaganje za stalnim nalaženjem novih „zelenih“ rešenja koja će Beograd učiniti boljim mestom za život. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.