Naslovna » Izlasci » Film » Etnografski muzej raspisao konkurs „ID 3 min“

Etnografski muzej raspisao konkurs „ID 3 min“

Etnografski muzej u Beogradu organizuje konkurs za najbolji snimak napravljen mobilnim telefonom na temu identiteta, a pod nazivom „ID 3 min“.

Žiri u sastavu Maja Miloš, filmski reditelj, Minja Bogavac, dramaturg i Marko Stojanović, etnolog iz Etnografskog muzeja, izabraće najuspelija ostvarenja koja će biti prikazana na predstojećem XXI Međunarodnom festivalu etnografskog filma, u oktobru mesecu. Telekom Srbija koji je podržao konkurs se pobrinuo da najboljima obezbedi vredne i zanimljive nagrade.

Identitet je odlika koja se veže za svakog čoveka, određuje njegovu suštinu i samosvojstvo, a svoj smisao ispoljava kroz jezik, običaje, modele ponašanja i pripadnosti određenom društvu ili grupi. U današnje vreme svetske globalizacije identitet igra važnu ulogu u traganju čoveka za samim sobom, pogotovo kad je mlada generacija u pitanju. Upravo zbog toga Etnografski muzej u Beogradu pokreće konkurs za kratku igranu formu, gde će, pre svega mladi, u traganju za sobom, u formi do tri minuta mobilnim telefonom zabeležiti momente koji nužno utiču na njihov identitet.

Zato osmislite, zabeležite, snimite mobilnim telefonom i pošaljite sve ono što je bitno za vaš identitet – „identifilmujte“ se do 1. septembra i svoje radove prilože na Facebook stranicu „ID3min„. Jedan autor može poslati i više filmova. Stručni žiri će pogledati sve filmove i među pristiglim izabrati tri najbolja, koje će i publika XXI Međunarodnog festivala etnološkog filma videti poslednjeg dana festivala, a čije autore očekuju najnoviji modeli mobilnih telefona – piše u saopštenju Muzeja. (danubeogradu.rs)