Naslovna » Izlasci » Film » Filmovi sa Interakcije 2012 u Dvorani KCB

Filmovi sa Interakcije 2012 u Dvorani KCB

U Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6), 24. avgusta od 21.00, biće prikazani filmovi nastali na ovogodišnjem međunarodnom filmskom kampu Interakcija 2012. Kamp se održava od 7. do 25. avgusta u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.

Na konkurs za učešće na ovogodišnjem kampu pristigle su 124 prijave iz 37 zemalja. Selekciona komisija pozvala je dvadeset najboljih da učestvuju na Interakciji 2012. Učesnici kampa su se najpre 7. avgusta okupili u Galeriji Artget KCB, a zatim krenuli u Požegu gde je Kamp svečano i zvanično otvoren.

U toku prve nedelje kampa studenti filmskih akademija iz 15 zemalja (Iran, Poljska, Rusija, Rumunija, Velika Britanija, Francuska, Izrael, Egipat, Kina, Slovačka, Indija, Filipini, SAD, Makedonija i Srbija), podeljeni u četiri ekipe, snimili su četiri dokumentarna filma u Čačku, Užicu, Kosjeriću i Požegi na temu „Dolasci – odlasci“. Po završetku snimanja svi učesnici se okupljaju u Požegi, gde će tokom desetodnevnog boravka montirati materijal za svoje filmove. Treba podsetiti da su filmovi nastali na prethodnih šest Interakcija osvojili niz domaćih i međunarodnih nagrada. Nadamo sa de će tako biti i ovoga puta.

Premijera filmova snimljenih tokom kampa biće održana 23. avgusta u Kulturnom centru Požega, a dan kasnije u Dvorani KCB. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.