Naslovna » Izlasci » Film » „Hobit“ ipak kao trilogija

„Hobit“ ipak kao trilogija

Dugoočekivana fimska adaptacija knjige „Hobit“, pod rediteljskom palicom Pitera Džeksona, biće snimljena u tri dela. Piter Džekson će napraviti i treći film u okviru svoje adaptacije Dž. R. R. Tolkinovog remek dela „Hobit“.

Dobitnik nagrade Oskar za blokbaster trilogiju „Gospodan prstenova“ prvobitno je planirao da snimi dva filma, čija se radnja odvija 60 godina pre „Gospodar prstenova“ u Srednjoj zemlji.

On je izjavio: „Posle odgledanog nemontiranog materijala, Fren Volš, Filipa Bojens i ja bili smo veoma zadovoljni kako se sve uklopilo. Sama kompleksnost priče ‘Hobit’, kao i određenih delova priloga „Gospodar prstenova“ postavila nam je jednostavno pitanje: da li imamo dovoljno materijala za još jedan film? Iz perspektive nas filmskih stvaralaca i obožavalaca odgovor je bezrezervno ‘da’. Svesni smo koliko bi priča o Bilbu Baginsu, patuljcima iz Erebora, uzdizanju Nekromancera i bici za Dol Guldur ostala neispričana. Presrećan sam da su ‘New Line’, ‘MGM’ i ‘Warner Bros.’ podjednako oduševljeni da se fanovima pruži priča iz tri dela“.

Prvi film u okviru trilogije, „Hobit: Neočekivano putovanje“ (The Hobbit: An Unexpected Journey), u bioskope stiže 13. decembra, dok se drugi deo očekuje u decembru 2013. godine. Završetak trilogije je planiran za leto 2014. godine. Sva tri filma će biti urađena i u 3D i 2D tehnologiji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.