Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kultur Shock na splavu „Lađa“

Kultur Shock na splavu „Lađa“

U sredu, 29. avgusta od 22.00, na splavu „Lađa“ (ispod Brankovog mosta) biće održan koncert sastava Kultur Shock, u okviru mini balkanske turneje. Karte mogu da se kupe po ceni od 800 dinara u Felix Shopu.

Sekstet koji je u poslednjih šesnaest godina pomešao sve žanrove, od tradicionalnog „kafanskog“ sevdaha preko punka, balkanskog etna, ciganskog folklora i rock’n’rolla, pronašao je sopstveni unikatni zvuk. Njihov balkansko-zapadnjački stil poštuju System of a Down i Gogol Bordello, Faith No More i Krist Novoselic, a uz to su i socijalno svesni i društveno angažovani. Pevaju o nepravdama i nejednakostima, beskrupuloznom bankarskom, korporativnom i političkom establišmentu, srednjoj klasi pritisnutoj „štednjom i racionalizacijom“, ugroženim radnicima i imigrantima, rastućem nacionalizmu i fašizmu u globalnim okvirima, perverznoj mutaciji demokratije u teokratiju, ali obavezno sa slatko-gorkim ukusom sevdaha ne zaboravljajući svoje korene i uticaje.

Na ovom koncertu promovisaće i sedmi studijski snimak, EP sa pet novih pesama – „Tales of Grandpa Guru Vol.1“, njihov najambiciozniji i politički najotvoreniji materijal do sada. Iako stacionirani u Sijetlu, česti su gosti evropskih scena. (danubeogradu.rs)