Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mark Lanegan Band u Domu omladine

Mark Lanegan Band u Domu omladine

U sredu, 21. novembra od 21.00, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) nastupiće Mark Lanegan Band. Cena ulaznice je 1.800 dinara.

Autentična rokenrol ikona, pesnik i pevač – Mark Lanegan, lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age, autor tri albuma sa bivšom članicom Belle & Sebastian Izobel Kembel (Isobel Campbell), omiljeni gost svih muzičara (koji su skupili hrabrost da ga pozovu da im gostuje na pesmama) i idealni partner za izmišljeni preferans u kojem ga čekaju Džoni Keš (Johnny Cash) i Tom Vejts (Waits) održaće koncert u sali Amerikana.

Tokom solo karijere Mark Lanegan objavio je sedam studijskih albuma, pevao je sa prijateljima i fanovima kao što su The Walkabouts, Mike Watt, Masters Of Reality, Martina Topley-Bird, Mondo Generator, Mellisa Auf der Maur, UNKLE, Bomb The Bass… Učestvovao je na brojnim tribjut i benefit albumima. Preživeo je i pobedio razna iskušenja, bolesti, zavisnosti, poroke, saobraćajne nesreće, nemaštinu… i kada sada peva „I drunk myself sick“ nema čoveka koji će da se zapita da li zna o čemu peva… Njegove pesme – „veće od života“ – mračne su razglednice poslate od čoveka koji je zaista živeo život. I na radost mnogih – još ga živi.

U srpskoj prestonici nastupiće u okviru drugog dela evropske turneje i promocije albuma „Blues Funeral“, a sviraće i u Ljubljani i Zagrebu bluz koji upotpunjavaju lupovi, semplovi, gitarski rifovi, „težak“ bas, disko, psalmi, psihodelija… i iznad svega – njegov glas. Kao neki šaman, Mark Lanegan propovedaće svoju katarzičnu viziju sveta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.