Naslovna » BG servis » Nove boje parka na Zvezdari

Nove boje parka na Zvezdari

Dečje igralište u Ulici Semjuela Beketa u naselju Mirijevo danas je dobilo novi sjaj. Akcijom „Moj komšiluk – popravimo zajedno“ grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd“ ulepšavaju i sređuju dečje rekvizite u parkovima i međublokovskim zelenim površinama.

Akciji su se pridružili i pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković i predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov, kojima su veliku pomoć pružili mališani iz okolnih zgrada.

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković je rekao da je stiglo više od stotinu zahteva za uređivanje parkova i da je želja da se svima izađe u susret.

– Beograd je veliki grad, ima mnogo zelenih površina, mi svakoga dana radimo i nadamo se da ćemo do kraja sezone sve to da popravimo. Sledeće godine želimo da u akciju uključimo što više građana i napravimo volonterski servis, gde će ljudi moći da se jave i zajedno sa nama da popravljaju i farbaju. U svim opštinama se radi, do sada smo završili oko 30 parkova, ali kako se građani stalno javljaju, taj spisak se proširuje – istakao je Živković.

Predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov kazao je da je park u Ulici Semjuela Beketa treći park koji se sređuje i dodao da će svaki takav zahtev koji građani upute opštini biti i podržan.

– Dobili smo više od deset predloga građana za sređivanje površina u ovoj godini, ali taj broj će sigurno biti veći. Nećemo stati na sređivanju parkova, sledeće godine to će biti površine između zgrada, a nastavak su ulazi i fasade i sve ono što ne iziskuje mnogo novca. Prioritet imaju one površine koje su u najlošijem stanju ili na njima ništa nije rađeno duže vreme – naglasio je Šerifov.

Mališani nisu imali mnogo vremena za razgovor jer je posao farbanja ljuljaški, klackalica i klupica bio preči i sigurno korisniji. Složili su se da će njihov parkić biti mnogo lepši, ali i da će ga sada bolje čuvati. Mala Jana je spretno držala četku u ruci i objašnjavala da ona i njeni drugari vole da se igraju u parku, vole da im je sve lepo sređeno, ali i da im nedostaje tobogan.

Građani mogu podneti inicijativu za popravku i farbanje rekvizita u njihovom parku „Beokomu“ besplatnim pozivom na 0800-110-011 (radnim danima od 7 do 22 časa) ili na mejl bks@beograd.gov.rs. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.