Naslovna » BG svaštara » Poziv na volontiranje na Nedelji ponosa

Poziv na volontiranje na Nedelji ponosa

Organizatori „Belgrade Pride“ pozivaju sve zainteresovane da se pridruže timu volonterki i volontera koji će učestvovati u Nedelji ponosa (Pride Week), od 30. septembra do 7. oktobra.

U pozivu piše: „Ako želiš da učestvuješ u organizaciji velikog događaja, stekneš nova iskustva, znanja i prijatelje; ako misliš da je važno, da se u Srbiji poštuju osnovna ljudska prava i da su neophodni hrabri koraci ka ostvarenju tog cilja – javi se!“

U okviru Nedelje ponosa, biće održano nekoliko panel diskusija, projekcija filmova, koncerata, revija, izložbi, žurki, predavanja, kao i šetnja beogradskim ulicama.

Cilj ove manifestacije je promovisanje Parade ponosa kao centralnog događaja kojim se skreće pažnja na status LGBT prava u Srbiji i potrebu da svi građani i građanke imaju jednak tretman i mogućnosti, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodno izražavanje.

Svi zainteresovani za volontiranje mogu se prijaviti slanjem CV-a i kraćeg motivacionog pisma do 20. septembra na volonteri@parada.rs ili Inicijativi mladih za ljudska prava na 3035-145. (danubeogradu.rs)