Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Daleko“

Premijera predstave „Daleko“

U Bitef teatru (Skver Mire Trailović 1), 5. i 6. septembra od 20.00 biće premijerno izvedena predstava Tamare Bosak „Daleko“ u režiji Nenada Prokića. Cena ulaznice je 500 dinara.

U predstavi igraju Ivana Tabori, Jasmina Avramović, Željko Maksimović, Ivan Pantović i Kosta Bunuševac – koji je i art direktor projekta. Dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, scenografiju Boban Jovanović, a muziku Traisental music. Predstava je pretpremijerno izvedena krajem juna na sceni Bitef teatra.

Autorka teksta Tamara Bosak, povodom premijere, napisala je: „Svaki čovek, na svakom mestu ove planete, neprestano luta. Ponekad ga put odvede daleko, ne vrativši ga nikad kući, a ponekada taj put i ne vodi nigde drugde nego uvek nazad, na početak – kući. Da li mi uopšte svojim kretanjem možemo da utičemo na naše sudbine i da li to nekome nešto znači, kada smo svi mi samo tragovi pokreta ruke u spisima starim i više nego što znamo, i više nego što se to može zamisliti? To su neka od pitanja kojima se drama ‘Daleko’ bavi, ogledajući ih u životima ljudi, koji žive negde daleko… ‘iza sedam mora, iza sedam gora’… Gde i svi mi.“ (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.