Naslovna » Porodica » Deca » „Pričaonica bajki“ na Adi Ciganliji

„Pričaonica bajki“ na Adi Ciganliji

Pričaonica bajki, besplatni projekat izdavačke kuće „Knjiga Komerc“ i JP „Ada Ciganlija“, biće održana i ove subote (25. avgusta) na popularnom beogradskom izletištu.

Osim najmlađim Beograđanima pričaonica je, kako se ističe, namenjena i deci oštećenog sluha. Pored ideje da se najmlađim posetiocima Ade obezbedi zabavna predstava u kojoj mogu i sami da učestvuju, kao i da se deci oštećenog sluha omogući da uplove u čarobni svet bajki, cilj je da se znakovni jezik približi i široj populaciji. Na taj način, od malih nogu, deca se upoznaju s različitošću i uče toleranciji, ističe se u saopštenju. Koristeći srpski govorni i znakovni jezik, da bi se istovremeno obratili i čujućoj i publici oštećenog sluha,

Pričaonica će imati interaktivni karakter. Sa mališanima se druži glumica Maja Ladolež, koja će kroz dinamičnu i dvosmernu komunikaciju upoznati decu sa bajkama – Uspavana lepotica, Snežana i sedam patuljaka i Carevo novo odelo. Julijana Lekić, ispred Udruženja tumača lica sa oštećenim sluhom Srbije, prevodiće bajke na znakovni jezik. Četvrta po redu „Pričaonica“, zbog izuzetno visokih tempretaura biće održana u 18.00 umesto u uobičajenom terminu od 17.00, navodi se u saopštenju. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.