Naslovna » Izlasci » Sport » Red Bull Trka trokolica 2012

Red Bull Trka trokolica 2012

Hrabrost, umeće, brzina i pozitivan duh osobine su koje mora da poseduje vozač trokolice da bi učestvovao na Red Bull Trci trokolica. Trka trokolica, ili kako takmičari kažu „izvorno srpski ekstremni sport“ po treći put će se održati u Dobračinoj ulici 15. septembra, a prijavljivanje takmičara već je počelo. Nezvanični slogan trke je „Napravi trokolicu i zabodi nizbrdicu“.

Priče o tradiciji pravljenja i voženje trokolica po Beogradu tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka odavno su se pretvorile u izazovnu takmičarsku disciplinu. Od organizovanja prve Red Bull Trke trokolica 2008. i druge 2010. godine u Dobračinoj ulici, pa do danas sve je veći broj ljudi koji se interesuje za ovu vrstu zabave. To i ne čudi, ako uzmemo u obzir jednostavnost pravljenja trokolice – par dasaka, volan, tri točkića, nešto šrafova i malo kreativnosti.

Trka trokolica Trka trokolica

Dve godine posle druge Trke trokolica održaće se po treći put najveća i najbrža trka na tri točka. Biće to idealna prilika da takmičari pokažu koliko su u proteklom periodu radili na nadogradnji trokolica za trku, ali i prilika za nove hrabre takmičare da pokažu šta znaju i koliko mogu da se suprotstave iskusnim vozačima. Izazov neće biti ni malo lak. Najbrža staza do sada očekuje 64 takmičara sa novim spravama koje će, u grupama od po četiri takmičara i uz dozvoljeno guranje, morati da savladaju brže od ostalih kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja.

Titulu šampiona trokolice pokušaće da odbrani Nikola Vučković, pobednik trke održane 2010. godine. Pored njega, priliku da se vrati na presto imaće njegov mlađi brat Miroslav koji je bio prvi pobednik trke održane dve godine ranije. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti preko sajta www.redbull.rs. Tokom pravljenja trokolice učesnici moraju voditi računa da veličina trokolice bude u okviru dimenzija 60×80 centimetra, da imaju tri točkića prečnika do 10 centimetara i volan. (danubeogradu.rs; foto: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.