Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam kolekcionara, 1. i 2. septembra

Sajam kolekcionara, 1. i 2. septembra

Sa više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti, tokom vikenda, 1. i 2. septembra u Hotelu Slavija biće održan Sajam kolekcionara.

Na više od 600 kvadratnih metara izložbenog prostora, posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače).

Na Sajmu se mogu videti i stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Takođe, posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Sajam će biti otvoren od 10.00 do 16.00, a cena ulaznice je 100 dinara. (danubeogradu.rs)