Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam zaštite životne sredine od 10. do 12. oktobra

Sajam zaštite životne sredine od 10. do 12. oktobra

Deveti Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prostornog planiranja „EcoFair 2012“ i 8. Međunarodni sajam „Energetika 2012“ održaće se od 10. do 12. oktobra na Beogradskom sajmu.

I ove godine biće organizovane nacionalne izložbe Češke i Rumunije, Hrvatske privredne komore i Privredno-gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine. To bi, po očekivanju organizatora, trebalo da doprinese regionalnoj saradnji i povezivanju privreda u oblastima energetike i ekologije.

Očekuje se da se na sajmovima predstave kompanije iz Italije, Austrije, Nemačke, Slovenije i Bugarske, a organizatori prvi put očekuju i učešće kompanija iz Rusije, Kine, Belgije, Velike Britanije, Španije i Izraela. Na sajmu EcoFair će se predstaviti kompanije koje se bave rešenjima zaštite životne sredine u raznim oblastima privređivanja, zaštitom prirode i upravljanjem prirodnim resursima, uz predstavljanje strategija, projekata i edukativnih programa za očuvanje životne sredine i prirode.

Na sajmu „Energetika“ posetioci će moći da vide projekte, proizvode i opremu iz svih oblasti energetike, uključujući i obnovljive izvore.

Pokrovitelj sajamskih manifestacija je Ministarstvo energetike i životne sredine. (Zelena Srbija)