Naslovna » BG svaštara » „Širenje slobodnog znanja“ – radionica u „Info Room-u“

„Širenje slobodnog znanja“ – radionica u „Info Room-u“

Kancelarija za mlade, udruženje „Vikimedija Srbije“ i Kulturni centar „Nea Pangea“ organizuju radionicu „Širenje slobodnog znanja“, namenjenu mladima između 15 i 30 godina, na kojoj će biti predstavljeno sve ono što do sada nisu znali o Vikipediji.

Rok za slanje prijave je petak, 31. avgust do 16.00. Mesto održavanja je „Info Room“ Kancelarije za mlade, ulica 1300 kaplara 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg 5).

Polaznici će učiti kroz praksu šta je Vikipedija (Wikipedia), zašto je jedan od najposećenijih sajtova na svetu, ko ga uređuje i ko proverava njen sadržaj, kako se Vikipedija koristi i dopunjuje. Kroz teorijski deo usvojiće osnovne elemente rada na ovom projektu. Predavači radionice su članovi NVO „Vikimedija Srbije“, visoko obrazovani pojedinci sa širokim znanjem o informacionim tehnologijama.

Uvodno predavanje će biti održano petog, a drugo, teorijsko-demonstrativno, 7. septembra, od 15.00 do 16.00. Posle predavanja sledi praktična radionica na računarima za dve grupe, u nedelju, 9. septembra, u popodnevnim časovima.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti tako što će na e-mail adresu vikipedija.radionica@gmail.com poslati sledeće podatke: ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresu, zanimanje/obrazovanje. Pored podataka, potrebno je dostaviti i razlog prijavljivanja na radionicu. Biće primljeno prvih 25 prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslov konkursa i pošalju sve potrebne podatke. Rezultati će biti objavljeni na sajtu Kancelarije za mlade u ponedeljak, 3. septembra, a primljeni kandidati će tada biti obavešteni e-mailom ili telefonom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.