Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SMF na splavu „Lađa“

SMF na splavu „Lađa“

Na splavu „Lađa“ (ispod Brankovog mosta), u petak, 24. avgusta od 22.00, nastupiće bend SMF. Karte su u prodaji u Felix shopu po ceni od 500 dinara.

Bend je nastao početkom 1989. u Beogradu, kao projekat četvorice muzičara koji su već svirali u drugim grupama. Ideja je bila da se oformi session bend za nastup na velikom festivalu koji se tada odrzavao SKC-u. Publika je prihvatila SMF mnogo bolje nego ostale, tada poznate grupe. S druge strane, članovi benda su shvatili da SMF zaista puno vredi i treba da nastavi da funkcioniše i dalje.

Posle nekoliko koncerata, 1990. godine, snimili su, sada već legendarni, demo snimak u studiju „Zodijak“ u Zemunu. Devet pesama trajalo je oko 10
minuta, a iako ništa nije zvanično objavljeno snimci su kružili Srbijom. Prvi album „Dalje nećeš moći… plati, pa ćeš proći!“ snimili su četiri godine kasnije, a do 2007. godine objavili su još dva.

Na ovom koncertu, pored starih hitova predstaviće pesme sa novog albuma koji će uskoro objaviti, ali će iznenaditi publiku sa nekoliko obrada poznatih svetskih hitova. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.