Naslovna » Izlasci » Izložbe » Snežana Nena Skoko: Nova dekoracija (Global Pop Pixel)

Snežana Nena Skoko: Nova dekoracija (Global Pop Pixel)

U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), od 31. avgusta (20.00) do 12. septembra, biće otvorena izložba Snežane Nene Skoko „Nova dekoracija (Global Pop Pixel)“.

Biće izloženo devetnaest slika i četiri table sa fotografijama. Zašivanjem dugmadi na slikarsko platno u ritmovima, stvorene su slike koje se u duhu nastavljaju na istorijske pravce poentilizma i neoimpresionizma. Rasterizacija koja je tako karakteristična za savremeno viđenje „lika“, čini ravan slike kroz koju se na drugačiji način percipiraju oslikane površine, tekst-slike ili štampane fotografije. Dugme postaje dominantni element kompozicije i svojim prepoznatljivim kružnim oblikom uvodi posebnu vrstu teksture i gesta u slikarstvo koje ima osobenosti nove dekoracije.

Umetnica kaže: „Radovi su nastali kao posledica istraživanja procesa sakupljanja, čišćenja, selekcije-odabira, slaganja, izlaganja… u ceremonijama svakodnevnog – običnog – života i korišćenju istih procesa u kreativnom činu umetnosti. Ponavljanje, raport, ritam… prisutni su u različitim objavama ljudskih delatnosti, a kao iskustvo u umetničkom stvaranju egzistiranju od dekorativnih do umetnosti novih medija. Oni su za mene jedna od veza između svakodnevnog života i umetnosti.“

Autorka je magistrirala na FPU u Beogradu i dobitnica je više nagrada. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.