Naslovna » Izlasci » Sport » Svečani doček Olimpijaca ispred Skupštine grada

Svečani doček Olimpijaca ispred Skupštine grada

Olimpijski tim Srbije, koji je na Igrama u Londonu osvojio četiri medalje, po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane, vratio se noćas u 2.00 u Beograd. Na aerodromu „Nikola Tesla“, u ime čitave nacije, dočekao ih je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, kao i porodice i navijači. Svečani doček naših olimpijaca ispred Skupštine grada Beograda počeće večeras u 20.00.

Nova zvezda našeg sporta, olimpijska šampionka Milica Mandić dobila je najveće aplauze po dolasku u Beograd, gde su je dočekali roditelji, ali i brojni navijači.

„Hvala što ste nas ovako dočekali. Hvala predsedniku. Jako sam ponosna na sve, na sebe, trenera, celu Srbiju. Oni su bili ‘vetar u leđa'“, rekla je Milica Mandić. „Mislim da još nisam svesna šta sam uradila“.

„U ime sportista zahvaljujem se celoj naciji na podršci… Očigledno smo bili uspešni. Narod je došao da pozdravi šampione. Četiri medalje je dosta, žao mi je što nije bilo još više“, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je rekao da pripreme za sledeći olimpijski ciklus počinju odmah: „Osvajali su medalje, pobeđivali, gubili, sve je to deo života i sporta. Niste o njima čuli ni jednu lošu reč… Hvala vam u ime svih nas.“

„Ja sam ih ispratio i poželeo im da se bore najbolje što mogu. Treba im svima, posebno osvajačima medalja, odati čast. Znam koliko vredi ovo, posebno za decu koja u njima vidi nove uzore… Toliko dobre dece bez ijednog incidenta, možemo samo da budemo ponosni”, rekao je Nikolić.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je sportistima na osvojenim medaljama i zahvalila im se što su dostojno predstavljali Srbiju.

„Doček dovoljno govori koliko vredimo i šta smo uradili. Ovo je poseban trenutak za sve nas“, rekao je kapiten vaterpolista Vanja Udovičić. „Čestitam svima a posebno onima koji su osvojili medalju.“

„Treba da se ponosimo i budemo svi srećni“, rekla je srebrna sa Olimpijskih igara, Ivana Maksimović, koja je predsedniku Srbije poklonila svoj olimpijski broj. (oks.org.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.