Naslovna » BG servis » Trodimenzionalna šetnja ulicama Beograda

Trodimenzionalna šetnja ulicama Beograda

Turistička organizacija Beograda završila je sa izradom prve faze (trodimenzionalne) 3D mape grada Beograda. Beograd u 3D tehnologiji može se videti na Google Earth-u. Svi zaintresovani tako mogu virtuelno da prošetaju beogradskim ulicama.

Prva faza projekta 3D Beograd podrazumeva postavljanje tradicionalnih objekata grada Beograda u najužoj gradskoj centralnoj zoni od najvećeg kulturno-istorijskog i graditeljskog značaja. Na 3D mapi se nalaze: Beogradska tvrđava i Kalemegdan, Knez Mihailova ulica (od Pariske do Palate Albanija), istorijska celina Kosančićev venac i Pristanište.

U planu je izrada druge faze 3D mape. Ona bi podrazumevala izradu 3D objekata na svim trgovima, Skadarliji i kompleksu na Dedinju. Treća faza obuhvata Karađorđevu ulicu, Nemanjinu, Zemun, Savski trg i Hram Svetog Save.

– Sam podatak da ovaj servis dnevno poseti preko 700 miliona posetilaca, dovoljno govori o popularnosti ovakvog vida turističke promocije grada – ističe realizator projekta Željko Zdravković.

Kada turisti odluče da posete bilo koju destinaciju u bilo kom delu sveta, najpre posete 2D mapu grada i traže svoj hotel, kulturno-istorijske spomenike koje žele da obiđu i sve ostalo što ih zanima oni zatim pogledaju i u 3D svetu, to jest na Google Earth-u. Na ovaj način turista se upoznaje sa destinacijom i ima mogućnost da i pre dolaska ima predznanja o gradu u kom boravi. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.