Naslovna » BG servis » U toku je rekonstrukcija stadiona SRC „Tašmajdan“

U toku je rekonstrukcija stadiona SRC „Tašmajdan“

Sanacija i adaptacija Sportskog rekretativnog centra „Tašmajdan“ odvija se po utvrđenoj dinamici, kažu u Agenciji za investicije i stanovanje grada Beograda.

U proteklom periodu su uklonjeni svi bespravno podignuti objekti i očišćena cela površina tribina i platoa, pre svega, stara i oronula kamena oplata. Porušene su stare tribinske stepenice i podignute nove. Takođe su završena predviđena zidanja na svim nivoima, kao što je spoljno stepenište ka Abardarevoj ulici i biletarnica iz Abardareve i Ulice Ilije Garašanina, čime je omogućena bolja protočnost posetilaca.

Prethodno su demontirane termotehničke, elektro i postojeće instalacije vodovoda i kanalizacije, ali je završen i razvod na svim nivoima, koji uključuje i plato i parking prostor iz Ulice Ilije Grašanina. Takođe je završen razvod hidrantske mreže oko terena, kao i radovi na polaganju cevi magistralne kanalizacione mreže oko stadiona.

U toku su radovi na termotehničkim instalacijama na jednom delu objekta. Završena je sanacija stubova rasvete, dok je dotrajala bravarija i unutrašnja stolarija uklonjana. Trenutno se radi na trafostanici, a postavljanje instalacija je u završnoj fazi. Naredni korak biće malterisanje podtribinskog prostora na jugozapadnoj strani, kao i sanacija kompletnog podtribinskog prostora.

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan“ ranije je istakao da radovi u kultnom beogradskom sastajalištu treba da mu vrate stari sjaj, kakav je imao 1954. godine.

– Predviđeno je da se tokom zime ponovo aktivira popularno klizalište, inače, prvo i najveće u gradu, dok će tokom letnjih meseci biti nameštena multifunkcionalna podloga za mali fudbal, basket, odbojku i rukomet, kao i staza za atletiku. Takođe će biti postavljeni i svi ostali sadržaji koji mogu da koriste građanima i rekreativcima. Ne treba zaboraviti da će, posle temeljne rekonstrukcije tribina, u tom prostoru ponovo moći da se organizuju vrhunski koncerti, gde će i do 10.000 ljudi moći da uživa u dobroj „svirci“, uz mogućnost korišćenja većeg parking prostora ispred centra – istakao je Pavlović. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.