Naslovna » BG svaštara » Vrhunska sportska takmičenja od septembra u Beogradu

Vrhunska sportska takmičenja od septembra u Beogradu

Grad Beograd i Seketarijat za sport i omladinu nastavljaju da pomažu organizaciju vrhunskih sportskih takmičenja, koja će tokom septembra i oktobra biti održana u našoj prestonici.

– Organizacijom nekoliko međunarodnih i tradicionalnih takmičenja početkom jeseni, glavni grad Srbije ponovo će se naći na sportskoj mapi Evrope i sveta – istakao je pomoćnik sekretara za sport i omladinu grada Beograda Nemanja Radović.

On je naveo da je reč o Evropskom džudo kupu „Srbija open“, koji će se u organizaciji Džudo kluba Crvena zvezda, održati 20. i 21. oktobra u Sportskom centru „Šumice“. Takmičenje u kategoriji seniorki i seniora (očekuje se učešće oko 300 sportista) svrstan je u jedan od osam kupova Evropske džudo federacije i boduje se za evropsku rang-listu.

Nešto ranije, 6. i 7. oktobra, Beograd će biti domaćin „Srbija open“-a, međunarodnog takmičenja u rvanju, na kome se, pored najboljih domaćih rvača i osam ekipa, očekuje i pedesetak takmičara iz inostranstva. Radović je precizirao da će to takmičenje biti održano u hali Sportskog društva Radnički.

– Treća velika međunarodna manifestacija koja će u tom periodu biti organizovana u našoj prestonici jeste „Biciklistička trka osoba sa invaliditetom“, na kojoj se, 22. i 23. septembra, očekuje dvadesetak biciklista iz zemlje i oko 70 iz inostranstva. Ovo takmičenje, koje se održava po treći put, biće izuzetna prilika za osvajanje potrebnih bodova za učešće na Svetskom prvenstvu 2013. godine – ukazao je pomoćnik sekretara.

Nekoliko dana kasnije, tačnije 29. i 30. septembra, biće održano tradicionalno plesno takmičenje – „International Beodance Open“, na kome se očekuje više od 1.000 učesnika, iz oko 50 evropskih zemalja, takođe u SC „Šumice“.

– Tradicionalno, tokom septembra biće priređena vrhunska manifestacija „Ženska trka“, koja će na Adi Ciganliji okupiti veliki broj domaćih i stranih atletičarki. Takođe, 9. septembra, biće organizovana 15. „Beogradska rolerijada“, koja ustaljeno na Trgu Republike okuplja Beograđane amatere svih životnih doba, dok će istog dana na Terazijama svoja umeća pokazati njihove kolege profesionalci. U oktobru će biti organizovana i 61. „Atletska ulična trka“, koja će na centralnim gradskim ulicama okupiti oko 500 domaćih i stranih trkača, u kategorijama od pionira do seniora – najavio je Radović.

Organizacija velikog broja sportskih takmičenja u Beogradu tokom 2012. godine, po njegovim rečima, doprinosi afirmaciji glavnog grada i cele Srbije u svetu, kao i popularizaciji sporta u našoj zemlji.

Za sportska takmičenja najvišeg ranga, koja su u poslednje vreme, uz pokroviteljstvo grada, održana u Beogradu, postoje samo pozitivna iskustva, i to kako u pogledu visokih ocena za organizaciju od zvaničnika (međunarodnih sportskih federacija) tako i u pogledu uspešnosti postignutim rezultatima naših sportista, zaključio je Radović. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.