Naslovna » Izlasci » Film » Začin za brak (Hope Springs)

Začin za brak (Hope Springs)

Romantična komedija „Začin za brak“ (Hope Springs) prikazivaće se u beogradskim bioskopima od 30. avgusta.

U filmu Dejvida Frankela glavne uloge tumače oskarovci Meril Strip i Tomi Li Džouns i poznati komičar Stiv Karel, a scenario je napisala Vanesa Tejlor.

Kej i Arnold su veran par, ali posle nekoliko godina Kej želi da začini život i da se ponovo približi svom suprugu. Kad čuje za poznatog stručnjaka za parove u gradiću Great Hope Springs, pokuša da uveri svog skeptičnog supruga, da odlete na nedelju dana bračne terapije. Nagovoriti tvrdoglavog Arnolda na putovanje je već samo po sebi dovoljno teško – a pravi izazov čeka ih kad pokušaju ponovo da zapale iskru zbog koje su se uopšte bili zaljubili.

Meril Strip kaže: „Kej želi da se ponovo poveže sa svojim suprugom Arnoldom. Želi da oseti tu povezanost, intiman odnos sa njim, želi da oseti da je on intimno zainteresovan za nju. Ali, ako pitate Arnolda, mislim da on uopšte ne vidi da postoji ikakav problem. Da ste ga pitali u kojoj je fazi njihov brak, verovatno bi rekao da nema pojma, valjda negde u sredini.“ Glumica dodaje da se radi upravo o onakvom pomanjkanju povezanosti kakvog osete mnogi parovi, ali… „Pažnja nam je raspršena, a sa time se pojačava čežnja za povezivanjem. Pitanja intimnosti, želje, žudnje, čežnje da nas neko vidi, razume i voli – centralna su pitanja naše kulture.“

Slično misli i Džouns o svom liku: „On jednostavno prihvata sudbinu. Ne želi puno da razmišlja o stanju sopstvenog braka. Nije lik koji će se suprotstaviti onome što nazivamo status quo.“ (danubeogradu.rs)