Naslovna » BG svaštara » Art Komuna: Hrabrost!

Art Komuna: Hrabrost!

Asocijacija za promociju umetnosti svim sredstvima Art Komuna svoj jesenji ciklus posvetila je prizivanju hrabrosti.

Ciklus „Hrabrost!“ obnavlja pitanja smisla angažovane umetnosti i uloge umetnika u društvu permanentne krize. Kako se „obaveza“ umetnika za medijaciju lepog širi i na preispitivanje dobrog? U kojoj je meri umetnik danas spreman da rizikuje da bi odbranio svoje pravo na sukob sa svetom?

Ciklus Art Komune istovremeno je i podsticaj mladim umetnicima za kritičko promišljanje stvarnosti i hrabriji iskorak u oblikovanju sopstvene odgovornosti prema delu i publici.

Prva gošća biće jedna od najaktivnijih video i umetnica performansa u regionu, Sandra Sterle, koja će tokom trodnevne prezentacije beogradskoj publici predstaviti svoj dosadašnji rad i stavove koji iz njega proizilaze o pravima i obavezama angažovanog umetnika u društvu.

Pored premijernog izvođenja svog performansa „Visiting Reality“, prikazivanja arhivskih snimaka i video radova te razgovora sa publikom, Sandra Sterle učestvovaće i u panel diskusiji „Koliko umetnosti, koliko hrabrosti?“. U razgovoru će učestvovati i Igor Štiks, Iva Marčetić, Nune Popović, Saša Stojanović.

Od 24. do 26. septembra (19.00) u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Paviljon Veljković, Birčaninova 21) publiku očekuju pitanja o smislu angažovane umetnosti u savremenom društvu permanentne krize, o ulozi umetnika rešenih da artikulišu sukob unutar društva, njihovim sklonostima i zadnjim namerama – ali i neki sasvim neočekivani odgovori na neka sasvim neočekivana pitanja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.