Naslovna » Izlasci » Izložbe » Artist’s Film International – Međunarodni umetnički film

Artist’s Film International – Međunarodni umetnički film

Od 21. septembra (20.00) do 15. oktobra biće otvorena izložba „Artist’s Film International“, u Pop-Up galeriji (Trg Republike 5, ulaz iz Beoizloga i sa Trga).

U novom galerijskom prostoru Kulturnog centra Beograda biće predstavljeni video radovi jedanaest umetnika iz celoga sveta. Reč je o međunarodnom projektu „Međunarodni umetnički film“, koji je pre nekoliko godina pokrenula galerija Whitechapel iz Londona. Kulturni centar Beograda pozvan je da učestvuje u četvrtom izdanju, koje i ovoga puta okuplja neke od najznačajnijih muzeja, galerija i fondacija savremene umetnosti iz celoga sveta kao što su Fondacija Proa iz Buenos Airesa, Centar za nove medije iz Haife, Muzej savremene umetnosti iz Istanbula, umetnički centri iz Hong Konga, Vijetnama, Velingtona itd.

Pošto su kustosi iz pomenutih institucija predložili po jedan rad umetnika, koji rade u mediju filma, animacije i videa, nastala je neformalna mreža umetnika, kustosa i institucija, koja se kroz svako novo izdanje projekta širi. Na izložbi u Beogradu publika će biti u prilici da vidi najnovije video produkcije umetnika iz Hong Konga, Vijetnama, SAD, Turske, Italije, Engleske, Argentine, Novog Zelenada, Berlina i Beograda. Među umetnicima se nalaze Alehandro Sesarko, Liu Čuang, Dan Finsel, Ben Hagari, Aneta Mona Čisa i Lucija Tkačova, Sefer Memisoglu, Đanluka i Masimilijano de Serio, Šrivana Spong, Korin Svorn, Ngijen Trin Ti i Aleksandar Jestrović Jamesdin.

Otvaranje izložbe u Londonu je bilo 28. marta u galerija Whitechapel / Zilkha Auditorium, a do kraja 2012. godine radovi odabranih umetnika biće prikazani u svim institucijama koje učestvuju u ovogodišnjem izdanju. Realizaciju projekta u Srbiji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.
Projekat su podržali Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, Evropska kulturna fondacija. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.