Naslovna » BG servis » Četiri nova igrališta u Bloku 61 na Novom Beogradu

Četiri nova igrališta u Bloku 61 na Novom Beogradu

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković obišao je četiri obnovljena igrališta u Ulici Jurija Gagarina od broja 160 do 220 u Bloku 61 na Novom Beogradu. Pored potpune sanacije parkovskog prostora, u ovom naselju izgrađen je i novi parking sa 200 mesta i obezbeđeni protivpožarni putevi, koji su do sada bili blokirani parkiranim automobilima.

Živković je kazao da izgradnja, rekonstrukcija i modernizacija ovih igrališta predstavlja još jedan dokaz da grad Beograd na jednak način brine o svim delovima grada i kvalitetu života svih Beograđana i da deviza „više, bolje, svuda“ svakoga dana dobija svoje konkretne rezultate.

– Učinili smo da Novi Beograd od nekadašnje betonske spavaonice postane novi poslovni centar grada, ali i mesto visokog kvaliteta stanovanja. Zato smo zajedno sa JKP „Zelenilo – Beograd“ uredili brojne parkove, međublokovska zelenila, uz Savu – jedno od najlepših šetališta, sportske terene i dečja igrališta. Sve ovo predstavlja dokaz da se Gradska uprava i Beograđani jako dobro razumeju. Naime, i ova igrališta, kao i veliki broj drugih aktivnosti ovog tipa, urađeni su upravo na osnovu inicijativa Beograđana. Važno je da građani znaju da je naša namera da u naredne četiri godine te neposredne veze između građana i gradske uprave ojačamo još više. U tu svrhu biće formiran i čitav tim, koji će se baviti i pronalaženjem načina da se maksimalno pojednostave procedure i da se uradi što više, bez obzira na to da li se radi o parkovima ili parking mestima, infrastrukturi ili kulturi – rekao je Dejan Živković, pomoćnik gradonačelnika.

Na igralištima su, pored nove betonske i zaštitne gumene podloge, najmlađima na raspolaganju ljuljaške, vrteške, klackalice i tobogan sa peščanikom. Za starije sugrađane je predviđen kutak za odmor gde je postavljen sto sa šah tablama. Uz to, igrališta su opremljena betonskim rigolama za odvođenje vode i betonskim đubrijerama.

– Strepeli smo do sada za decu, da neko ne padne pod auto ili izleti, što se ranije događalo. Ovo je sada super, prvi put posle dugo vremena možemo slobodno i bezbedno da se krećemo ovim stazama – kaže Viktorija Dimitrijević, koja već 35 godina živi u ovom kraju.

– Od 1991. se borimo da odavde isteramo automobile i konačno smo uspeli. Vozači su dobili novi parking, a deca sada imaju nova igrališta, ovaj prostor prosto ne može da se prepozna – rekao je Abid Nezović, takođe jedan od dugogodišnjih stanara Bloka 61.
Mica Kosovac, penzionerka, takođe se hvali novim izgledom prostora oko svog ulaza.

– Ne znam ko se ovoga setio, ali ja bih ga, od sve svoje sirotinje – častila, dajem vam časnu reč. Super izgleda, a kako je ranije bilo, bolje što ne znate. Prljavo, polupan beton, kola na sve strane, deca nemaju gde na vlastitom igralištu… Ima nas svakakvih, ali sad je sve sanirano, i nadam se da ćemo znati da čuvamo – kaže gospođa Kosovac.

Uz radove na sanaciji igrališta, sve staze, koje su u međuvremenu „oslobođene“ automobila, dobile su zaštitu i ograđene metalnim stubićima kako bi se stanovnicima ovog naselja, ali i hitnim službama omogućilo nesmetano kretanje. (Beoinfo)