Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Dani evropske baštine: Beogradu na dar

Dani evropske baštine: Beogradu na dar

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, Udruženje za unapređivanje umetnosti, zanata i hobija „Hobi Art“, okupilo je dvadesetak rukotvoraca, s ciljem da podstakne građane i turiste na ideju poklanjanja malih i domaćih rukotvorina. Izložba unikatnih predmeta pod nazivom „Beogradu na dar“ otvorena je svakog dana od 11.00 do 19.00 i traje do nedelje, 30. septembra.

Po završetku izložbe ovo udruženje će sa ostalim darodavcima, učesnicima manifestacije „Dani evropske baštine“, a u saradnji sa Sekretarijatom za privredu dodeliti prigodan poklon.

Na jednakim štandovima na platou između Instituta „Servantes“ i Filozofskog fakulteta svoje radove izložili su umetnici i rukotvorci, među kojima i oni koji imaju pečat Ministarstva finansija „Otvorena šaka“, što je dokaz da je njihov rad autentičan. Postavljeno je deset drvenih kućica po ugledu na najuređenije izložbe u Evropi.

Prolaznici i turisti prijatno su iznenađeni unikatnim ručnim radovima, kao što su „vesele kecelje“ sa originalnim natpisima, ikone u 3D tehnici, filigranski i zaštićeni patentiran nakit po ugledu na svetske brendove, peglice i lavandu u prekrasnom vezu, „pikasovske“ torbe i šeširi u kompletu, kolekcija haljina i tunika „Leto bez pegle“, vezeni stolnjaci puni kolorita, tašne i aksesoari grupe primenjenih umetnika, tezga sa etno elementima i najčuvenijim brendom zlatiborskih džempera. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.