Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Džejmi Oliver pohvalio kafanu „Dva jelena“

Džejmi Oliver pohvalio kafanu „Dva jelena“

Najslavniji britanski kuvar Džejmi Oliver dodelio je „Oskara“ skadarlijskom restoranu „Dva jelena“. Oliver je letos poslao izaslanike u Beograd, gde su uživali u srpskoj hrani i noćnom životu.

Na svom sajtu Oliver prenosi utiske iz Srbije, o našoj hrani, ljudima i „Oskara“ dodelio najboljem restoranu.

„Lociran u boemskoj četvrti Skadarlija, ovo mesto sigurno privlači pažnju bilo koga ko prođe pored njega, zbog toga što iz njega neprestano dopire živa muzika koja vas prosto zove unutra, dok se okolo širi opojan miris kuvane hrane. Unutrašnjost čini da se posetioci osećaju kao da ručaju u nekoj seoskoj kući a svuda okolo su njihovi prijatelji“.

„Svi visoki zvaničnici i predsednici drugih zemalja prilikom posete Beogradu obavezno svrate u ovaj restoran gde je hrana uvek sveža i veoma kvalitetna“, opisuje Oliver na svom sajtu. Ističe se da se recepti restorana brižljivo čuvaju još od davne 1867. godine za sve goste koji su vremenom postali i prijatelji osoblja restorana.

„Cene su prilično razumne, što je svakako dobra vest za sve one koji bi možda želeli da prilikom posete Beogradu dođu u ovaj restoran“, piše Oliver i ističe da je kafana „Dva jelena“ jedan je od vekovnih simbola Beograda.

Podseća se da je kafana „Dva jelena“ osnovana 1832. godine, i da je mala istorija Beograda, čuvar tradicije, ali i neprolazna atrakcija i mesto kome se vraćaju svi koji jednom dožive neponovljivo iskustvo beogradske boemske atmosfere.

Restoran se nalazi u Skadarskoj 32, a radno vreme je od 11.00 do 1.00 sedam dana nedeljno. (Večernje novosti)