Naslovna » Izlasci » Izložbe » Fotografije Gimaraeša u Galeriji „O3one“

Fotografije Gimaraeša u Galeriji „O3one“

Ustanova kulture opštine Stari grad „Parobrod“ organizuje u nedelju, 30. septembra od 19.30 u Galeriji „O3one“ otvaranje izložbe fotografija i projekciju filma nastalih na putovanju do evropske prestonice kulture – Gimaraeša u Portugalu.

UK „Parobrod“, opština Stari grad i Kancelarija za mlade Starog grada, uz podršku Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, poveli su 25 mladih na nesvakidašnje putovanje kroz Gimaraeš, Bragu i Porto. Fotografije i film predstavljaju utiske sa putovanja pod nazivom „Portugalija“, koje je mladima iz Beograda približio značaj projekta „Evropska kulturna prestonica“.

U ponedeljak, 1. oktobra od 12.00, takođe u Galeriji „O3one“ predstavnik evropske kulturne prestonice Gimaraeša Rui Catarino predstaviće Gimaraeš i programe koje je ovaj portugalski grad pripremio u 2012. godini tokom koje sa slovenačkim gradom Mariborom deli ovu prestižnu titulu.

„Evropska prestonica kulture“ je projekat nastao 1983. godine na inicijativu tadašnje grčke ministarke kulture Meline Merkuri i njenog francuskog kolege Žaka Langa, a prva kulturna prestonica bila je Atina 1985. godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.