Naslovna » Porodica » Deca » Francuski institut: Deca imaju reč

Francuski institut: Deca imaju reč

Izložba dečjih radova polaznika kreativnih radionica biće otvorena do 8. septembra u Francuskom institutu (Knez Mihailova 31).

Već dve godine kreativne radionice Francuskog instituta okupljaju decu od četiri do šest godina koja se spremaju da uče francuski kroz igru sa različitim materijalima i likovnim tehnikama. Ujedno se upoznaju sa osnovnim pojmovima istorije umetnosti ili reciklaže.

Ovo je prilika i da Institut predstavi svoju ponudu radionica i kurseva koji se odnose ne samo na najmlađe, već i na decu školskog uzrasta, adolescente i, naravno, njihove roditelje. Deca mogu da koriste bogati fond medijateke gde mogu da uživaju u omiljenim knjigama, stripovima, muzici ili filmovima.

Izložba je otvorena od utorka do petka od 13.00 do 19.00 i subotom od 10.00 do 15.00. Ulaz je slobodan.

Radionice za decu
Zahvaljujući radionicama Francuskog instituta, koje imaju za cilj da približe predškolskoj deci svet francuskog jezika, već skoro deset godina više od hiljadu mališana ispod sedam godina započelo je učenje jezika i to na istovremeno zabavan i obrazovan način. Aktivnosti tokom radionica, kao što su čitanje priča i bajki, prikazivanje crtanih filmova, pevanje pesmica i recitovanje, gledanje predstave, crtanje i kreativni rad, veoma su raznovrsne ali uvek imaju određenu temu koja okuplja decu i omogućuju im da bez napora i kroz igru steknu značajan fond reči i jezičku osnovu.

Radionice subotom održavaju se u četiri grupe za decu od četiri do šest godina podeljene po uzrastu. Radionice sredom, zbog sve većeg interesovanja, biće otvorene za dve nove grupe za decu od tri do 4,5 godina, i to od 11.00 do 12.00 i od 17.00 do 18.00.

Upis traje do 7. septembra – pozovite 3023-654. (danubeogradu.rs)